Kijk live, ga backstage, ontdek XITE of win prijzen
Time to Shine: Angèle

Angèle Van Laeken was tot voor kort het best bewaarde geheim van België - dan bracht ze haar eerste videoclip uit. 'La Loi De Murphy' is zo geweldig dat het nummer ondertussen al meer dan 3,5 miljoen keer is bekeken op Youtube.

De Wet van Murphy luidt: alles wat fout kan gaan, zal ook fout gaan. En dat is exact wat je in de video van 'La Loi De Murphy' te zien krijgt: een gewone dag die een ramp wordt door de ene na de andere fail. Gelukkig zijn al die kleine fails hilarisch om te zien, en heeft het nummer een hoog dansgehalte. Wie zich niet volledig laat hypnotiseren door haar engelachtige stem, ziet hoe Angéle haar tram mist, cola over haar hele blouse krijgt of in een hondendrol stapt. Tja, shit happens! Maar deze videoclip zit perfect in elkaar:

Angèle is al langer een beroemdheid op Instagram, waar ze duizenden likes krijgt voor haar deels mooie, deels grappige covers van bekende artiesten. Soms gebruikt ze geluiden uit verschillende video’s als samples. Dat geeft heel coole resultaten, zoals in deze cover van Valerie van Amy Winehouse:

Als je door haar Instagramfeed gaat, krijg je het gevoel dat ze gewoon die ene lieve, onnozele vriendin van je is die zichzelf niet te serieus neemt. Maar haar stem, die doet denken aan een combinatie van Lily Allen en Rihanna, is echt uniek. Net zoals haar muzikaal talent, dat trouwens in de familie zit. Haar vader trad is de behoorlijk bekende zanger Marka, die ooit zelfs een liveshow bracht met Angèle’s moeder Laurence, die comedienne is. En als je van hiphop houdt, heb je waarschijnlijk al van Romeo Elvis gehoord: dat is, jawel, de broer van Angèle.

Boss lady

Naast veel talent en humor, is dit misschien nog strafste van al: Angèle doet het allemaal in haar eentje! Geen gigantische band of koor als ze op het podium staat, en geen groot productieteam achter de schermen. Geloof ons, deze boss lady gaat in 2018 regelmatig te horen zijn in onze hitlijsten.

Bij XITE zijn we er nu al van overtuigd dat zij alle kwaliteiten bezit om ook internationaal door te breken, en we hebben het gevoel dat ze nog véél geweldige nummers heeft klaarliggen. Be ready 2018, Angèle is coming!

FUN
FACTS